חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

03-6952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תאונה בחוג

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

כל הילדים קופצים רוקדים, אבל מה קורה כשהם נפצעים בחוג?

ילדים רבים משתתפים בחוגים הכוללים פעילויות אקטיביות שונות. מקרים של תאונות בחוג, הם לא יוצאים מן הכלל. במידה והילד שלכם נפצע בחוג, ומדובר בפגיעה מכל סוג שהוא, חשוב שתדעו מה הזכויות שלכם, מהו ההליך אל מול חברת הביטוח וכיצד אתם יכולים לפעול בנושא. פנו אל משרד עו״ד יואב רונקין להתייעצות בנושא עוד היום.

הגשת תביעה עקב תאונה לילד בחוג נגד מפעילי החוג

על מנת לזכות בתביעה עקב תאונה לילד בחוג יש להוכיח שהמדריך בחוג או מפעילי החוג התרשלו. להלן מקרים נפוצים של רשלנות שעשויים להטיל חבות על המפעילים:

1. שימוש בציוד לקוי.
2. אי שימוש באביזרי בטיחות כגון מזרנים.
3. אי הדרכת המתאמן כיצד לבצע את הפעילות.
4. העדר השגחה מתאימה על המתאמן.
5. ביצוע פעולות החורגות מרמתו של המתאמן.

את התביעה לבית המשפט יש להגיש יחד עם חוות דעת מומחה הקובעת מה הנכות שנותרה לילד.

איזה פיצוי ניתן לקבל בתביעה עקב תאונה בחוג

אם התאונה הותירה נכות לילד ניתן לקבל פיצוי משמעותי בגין כאב וסבל, אובדן יכולת השתכרות עתידית, הוצאות רפואיות, עזרה של בני המשפחה וצד ג' ועוד. במקרים בהם הנכות גבוהה (15% ומעלה) הפיצוי יכול להגיע למאות אלפי שקלים ויותר.

סוף מעשה במחשבה תחילה: דברים שכדאי לדעת לפני שאנחנו שולחים את הילד שלנו לחוג

ישנם מספר דברים חשובים מאוד שכדאי לנו לא לפספס לפני שליחת ילדנו לחוגים.
גם אם מדובר בחוג פעיל יותר וגם אם מדובר בחוג פעיל פחות, כדורגל או פסנתר, לצערנו תאונות עלולות להתרחש בכל מקום ובכל זמן נתון. כדאי לנו לפעול מבעוד מועד בכל הנוגע לבטיחות הילדים שלנו ולנקוט בצעדים מקדימים של זהירות.

ביטוח לילד בחוק חינוך חובה

לפני שאנחנו בוחרים לשלוח את הילד שלנו לחוג, מכל סוג, כדאי מאוד לדעת כי כל ילד הנכלל בחוק חינוך חובה, מגיל גן ועד תיכון, אוטומטית מבוטח בביטוח תאונות אישיות. הדבר כולל גם מקרים בהם מתרחשת תאונה בבית ספר וגם מקרים בהם התאונה היא בחוג, במהלך כל פעילות שנעשתה. ודאי כעת, תשאלו את עצמכם, מי עוד כלול בביטוח זה?

כדאי לדעת כי נוסף על התלמידים, הביטוח פועל גם על הורים הנפצעו בזמן שלקחו חלק בפעילויות רשמיות של מוסד לימודים. הביטוח פועל גם על תלמידי ישיבה עד גיל 45.

מדריכי החוג

בסופו של דבר, אנחנו לא נוכחים עם ילדנו בזמני החוג. זה הזמן שלנו, לעבוד ולהנות מהשקט.
לכן, לא פחות חשובה היא הבדיקה המקדימה אל מול מפעילי החוג, מי הם אותם המדריכים העומדים לבלות שעות על גבי שעות עם ילדנו. חשוב כי כלל המדריכים המועסקים בחוג יהיו מוסמכים להעברת תוכן ופעילות החוג. מידע זה ניתן לברר בקלות מול מזכירות החוג עצמו.

שאלות נוספות שכדאי לנו לשאול

כדאי לעשות בדיקה בעצמנו, אולי אפילו להגיע למקום הפעילות ולראות את ההתנהלות והציוד. יש לשאול את השאלות הבאות:

האם החוג מקצועי?

מהי רמת האביזרים בחוג? האם הם נראים עמידים?

האם החוג מוכר ובעל ביטוח במקרה של תאונה? במידה וכן, איזה ביטוח מפעיל החוג?

האם עליי להוסיף תשלום נוסף עבור ביטוח תאונות אישיות מורחב בחוג מסוים זה?

ביטוח של מפעילי החוג

לצד כל אלו כדאי לנו, ההורים, לוודא שמפעיל החוג מבוטח בביטוח צד ג׳ עבור הילד.
הביטוח הקיים בחוק אינו מוגבל בסכומים שאותם ניתן לקבל. בנוסף ניתן להגיש תביעה נזיקית נגד מפעיל החוג וזאת אם התאונה ארעה עקב רשלנות.
במקרים בהם יש סוג זה של ביטוח, קל יהיה יותר לקבל את הפיצוי מחברת הביטוח.

תאונה בחוג

לאחר מעשה – מה עושים אחרי תאונה?

במידה וחלילה התרחשה תאונה בחוג, על מפעיל החוג חלה האחריות לפנות ולהודיע לחברת הביטוח. בנוסף, יש לאסוף מהחוג את פרטי החברה המבטחת של הילדים. כדאי לפעול בשלבים הבאים.

דעו את זכויותיכם – הגישו תביעה

רבים מן ההורים לא יודעים על קיומה של פוליסת ביטוח תאונות אישיות של התלמיד, ולכן לא מפעילים אותה.
ניתן ורצוי להגיש תביעת פיצויים בגין תאונות בחוגים. התביעות מוגשות על ידי עורכי דין. ניתן להגיש את התביעה עד שהקטין מגיע לגיל 21, לאחר מכן התביעה תתיישן.

תיעוד ואיסוף מידע

חשוב שכל המידע הנחוץ לתביעה יהיה בידכם. כלל פרטי התאונה יהוו חלק מחישוב דמי הפיצויים וחומרת התביעה. הקפידו לצלם תמונות, לאסוף עדי ראייה בקרבת מקום ושמרו על כל הפרטים הרפואיים. שמרו קבלות מהוצאות רפואיות למינהן וסיכומים מטיפולי הרופא.

באלו מקרים לא נוכל לקבל פיצוי מביטוח תאונות של התלמידים ?

על אף שביטוח הבריאות של התלמידים תקף גם לאחר הלימודים, הוא בכל זאת אינו מכסה את כל המקרים, וישנם יוצאי דופן. בין המקרים אותם הביטוח לא מכסה תוכלו למצוא תאונות דרכים, מחלות שלא נבעו מהתאונה, פציעות עקב מלחמה, פעילות צבאית או אסון טבע, רשלנות רפואית ותאונות עבודה למינהן.
במקרים אלו, יהיה עליכם לנקוט באמצעים שונים מאלו המפורטים כאן.

סכומי הביטוח

הסכומים שניתן לתבוע את חברות הביטוח משתנים בהתאם לחומרת המקרה והם כוללים שקלולים שונים.
בתביעות על רשלנות נגד מפעילי החוג, לעומת בתביעות ביטוח תאונות אישיות, ניתן להגיע לסכומים גבוהים מאוד.
לעומת זאת, נכות כתוצאה מתאונה תחושב לפי דרגת הנכות הקבועה בתקנות הביטוח לאומי. מאה אחוזי נחות, אחוזי נכות חלקיים או אחוזי נכות זמניים יקנו פיצוי בגובה שונה. כל מקרה יבדק לגופו ובהתאם לנסיבות האירוע.
בנוסף, גם החזרי הוצאות עתידיות אשר אינן מחוסות על ידי ביטוח בריאות ממלכתי יתווספו לסכום הפיצויים הסופי.

מתי כדאי לי להתייעץ עם עורך דין?

במקרים רבים, ברגע האירוע מתבקש ההורה למלא טופס. לכאורה, הרגע יכול להיתפס סתמי. במידה ומדובר בפציעה חמורה או פציעה בעקבות רשלנות, לטופס זה חשיבות רבה והוא יכול להוות גורם סופי מכריע.
התנהלות מול ביטוח מסוג זה אינה מוכרת לרובנו, ולכן רצוי ומומלץ להתייעץ עם עורך דין לאורך כל שלבי התביעה, החל משלב מילוי טופס הפציעה, על מנת לממש באופן מלא את כל זכויותנו.

כל הנוגע לבריאות, לא סובל דיחוי

חוגים מהווים את המקום הבטוח והמפתח של ילדנו, ואין סיבה שנחסוך מהם את האפשרות להרחיב אופקים. חשוב שנכיר את הזכויות שלנו. ביטוח תאונות לתלמידים עומד לצידנו ובשבילנו וכדאי שנעשה בו שימוש.
לעולם לא נוכל לצפות תאונות, ובטח לא כאלו של ילדנו במסגרות החוג, אך נוכל לדאוג לכך שילדנו יקבלו את הפיצוי המגיע להם. כדי לממש את כל זכויותינו חשוב לא לבזבז רגע ולפנות בהקדם לייעוץ משפטי מתאים. פנו לעו״ד יואב רונקין לקבלת ייעוץ מקיף בקשר לתביעות נזקי גוף. ניתן ליצור קשר בטלפון 03-6952017.

דילוג לתוכן