חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

03-6952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תאונת דרכים ילדים

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

תאונת דרכים ילדים עלולה להיות טראגית שכן ילדים הם הדבר החשוב לנו מכל. אם חס וחלילה ילדכם נפגע בתאונת דרכים פנו אלינו ונשיג לכם עבורו ועבורכם את הפיצוי שיבטיח את עתידו.
דווקא כאשר מדובר בילדים הפגיעה עלולה להיות קשה ולכן חשוב להשיג עבורם פיצוי שיסייע להם בעתיד להתמודד עם המגבלות הרפואיות. חשוב להשיג פיצוי גם להורי הילד שכן במקרים של תאונות קשות גם להורים נגרם וייגרם נזק כלכלי בשל הוצאות הטיפול בילד ואובדן ימי עבודה.

לעורך דין יואב רונקין, עורך דין תאונות דרכים, ניסיון של 20 שנה בייצוג נפגעים. צרו עמנו קשר בטלפון 03-6952017.

תאונת דרכים לילדים

תאונת דרכים לילד יכולה להתרחש בעת שהילד נפגע כהולך רגל מרכב חולף. מצב נוסף הנו כאשר הילד נפגע כנוסע ברכב. במאמר זה נדון מתי יש להגיש את התביעה, מי יכול לקבל פיצוי, וכיצד נשיג פיצוי גבוה לילד ולהוריו.

מתי תגישו תביעה עקב תאונת דרכים ילדים ?

במקרה של בגירים, בדרך כלל, הזמן האופטימלי להגשת תביעה עקב תאונת דרכים הנה כשנה לאחר התאונה. מדוע לאחר שנה ? כי בדרך כלל זה הזמן שלוקח לנזק הגופני להתייצב. לעיתים כאשר מדובר בתאונות קשות אשר מצריכות ניתוחים נמתין זמן רב יותר. כאשר מדובר בתאונות דרכים לילדים יתכן ונצטרך להמתין אף יותר אך זה גם תלוי בגילו של הילד ובחומרת הפגיעה.

מה לעשות לאחר תאונת דרכים לילד ?

ראשית נמליץ שתפנו להתייעצות עם עורך דין תאונות דרכים. מאחר ועתיד ילדכם מונח על כף המאזניים כדאי לכם לקבל ייעוץ מקצועי מה לעשות וכיצד להבטיח את קבלת הפיצוי המירבי לילדכם. עורך הדין יכוון אתכם איזה מסמכים רפואיים להשיג, אלו בדיקות רפואיות לבצע ועוד. מומלץ לשמור על כל המסמכים הרפואיים וקבלות עבור ההצואות הקשורות בתאונה. 

תאונת דרכים ילדים

פיצוי בגין נזק נפשי בתאונת דרכים לילד

חלק מתאונות הדרכים עלולות לגרום לילד נזק נפשי בלתי הפיך. הנזק הנפשי יכול להיגרם עקב הפגיעה הפיזית עצמה (למשל במקרה של פגיעת ראש). הפגיעה הנפשית יכולה להיגרם גם עקב הטראומה של התאונה עצמה והטיפולים הרפואיים הנלווים. זה לא תמיד פשוט לקשר התנהגות חריגה של ילד לתאונה. האפשרות של פגיעה נפשית מהווה שיקול נוסף להמתין עם הגשת התביעה.

כיצד נוכיח נכות נפשית אצל ילד עקב תאונה

אם עולה חשש שלילד נגרמה בתאונה פגיעה נפשית ויש מסמכים רפואיים התומכים בכך, יחד עם הגשת התביעה יש לבקש מבית משפט למנות פסיכיאטר ילדים. אנו מבקשים שבית משפט ימנה פסיכיאטר ילדים על מנת שיבדוק את הילד ויקבע האם נותרה לו נכות נפשית עקב התאונה. אם הפסיכיאטר יקבע שיש נכות הוא יקבע גם מה גובה אחוזי הנכות. אך בית המשפט לא ימנה מומחה אם אין מסמכים רפואיים קודמים המתעדים תלונות בעניין הנפשי. לכן אם הילד נפגע בתאונת דרכים ואתם חוששים שהוא נפגע גם במישור הנפשי פנו לרופא המשפחה באופן מסודר ובקשו המשך בירור של העניין עם פסיכיאטר ילדים.

פיצויים לילד בתאונת דרכים

למעשה אופן חישוב הפיצויים לילדים נעשה בצורה דומה למבוגרים, ונסביר. תחילה בית משפט יברר האם נותרה לילד נכות לצמיתות עקב התאונה. כפי שהסברנו בנושא הנכות הנפשית, בית המשפט ימנה מומחים רפואיים. בית משפט ימנה מומחה רפואי לפי סוג הפגיעה. אם מדובר בפגיעה אורתופדית ימונה אורתופד ילדים. אם הילד נפגע בראשו בית משפט ימנה נוירולוג ילדים, וכיוצ"ב.

לאחר שהמומחים יקבעו את הנכות ניתן לבצע את החישובים הנדרשים.

כאב וסבל: כאב וסבל קבוע בחוק. החוק קובע פיצוי מקסימאלי של 175,000 ₪ ואת אחוזי הנכות מכפילים בסכום זה. יש גם פיצוי נוסף לימי אשפוז בבית החולים.

אובדן יכולת השתכרות לעתיד: יש לפצות את הילד בגין אובדן ההשתכרות העתידי שעלול להיגרם לו עקב המגבלה הגופנית. אם הנכות הנה קטנה הנטייה של בית משפט היא לפסוק פיצוי בסכום גלובאלי על דרך האומדנה. אם הנכות הנה קשה לרוב בית משפט יכפיל את הנכות שנקבעה בשכר הממוצע במשק, ויכפיל זאת במספר החודשים מהעת שהילד יגיע לגיל 21 ועד גיל פרישה. פיצוי זה יכול הגיע לסכומי עתק בנכויות קשות.

הוצאות נוספות: בית משפט יפסוק פיצוי נוסף בהתאם לנכות שנקבעה עבור הוצאות רפואיות, טיפולים, עזרה שהילד היה צריך ויצטרך בעתיד, הוצאות נסיעה, שיקום וכיוצ"ב.

ילד שנהרג בתאונת דרכים

לצערנו הרב חלק מהתאונת מסתיימות בתוצאה טרגית של פטירת הילד. במקרה של מות הילד בתאונה יורשי הילד יהיו זכאים לקבל את הפיצויים מחברת הביטוח. בדרך כלל היורשים הינם הורי הילד. הפיצוי המרכזי שישולם ליורשים הנו עבור הפסד ההשתכרות שהילד היה מרוויח עת היה מגיע לגיל 21 ועד גיל פרישה. מאחר וחלק מההכנסה שהיה הנפטר מרוויח הייתה משמשת גם למחייתו הנזק שנגרם הוא למעשה החסכון שהיה הנפטר צובר במהלך תקופת חייו. על-כן במקרים של פטירת קטין או ילד בתאונה בית משפט מחשב את הנזק באופן הבא.

אם לא ניתן להוכיח שלילד היו כישורים יוצאים מהכלל בית משפט יניח שהכנסת הילד בעת שהיה מגיע לגיל 21 הינה השכר הממוצע במשק. בית משפט יקבע שהילד היה חוסך 30% מתוך הכנסתו העתידית כאשר היתר כאמור היה משמש למחייתו. מכאן, שההפסד בגין אובדן הכנסות לעתיד הנו 30% מהשכר הממוצע במשק כפול השנים מעת שהילד היה צפוי להיות בן 21 ועד גיל 67. במקרים שבהם ניתן להוכיח שלילד היו כישורים מיוחדים בית משפט יכול לחשב את 30% מסכום חודשי גבוה יותר.   

אנו מטפלים עבור ההורים גם בהוצאת צו הירושה

פיצוי להורים עקב תאונת דרכים לילדים

במיוחד כאשר מדובר בתאונה קשה הורי הילד זכאים גם הם לפיצוי אף אם הם לא נפגעו בתאונה. הפיצוי נגזר מכך שלהורים ייגרמו הפסדי שכר על מנת לטפל בילד. ניתן לצרף את הורי הילד לכתב התביעה כתובעים עצמאים וניתן מבית המשפט לקבוע פיצוי להורים במנותק ובנוסף על הפיצוי לילד. יש לבקש זאת שכן אם לא נעשה כן בית משפט יורה על הפקדת מלוא הפיצוי בתכנית חסכון לטובת הילד. עניין זה מביא אותנו לנושא הבא – כיצד הילד יכול לקבל את הפיצוי.

קבלת הפיצויים בתאונה לילד

בהתאם לחוק באופן רגיל הורה אינו יכול להשתמש בכספים השייכים לקטין אלא אם הוא פונה לבית המשפט ומבקש אישור מיוחד. לכן אם להורים נגרמו הוצאות או אם ייגרמו להם הפסדי שכר ניתן לבקש מבית המשפט לפסוק להם פיצוי נוסף ובנפרד מהילד. באופן זה להורים תהיה גישה לפיצוי. כאשר מדובר בפגיעות קשות אשר למשל מצריכות הוצאות שיקום וסיעוד חודשיים ניתן לבקש מבית המשפט שיאפשר שימוש בחלק מהפיצוי באופן שוטף למימון ההוצאות החודשיות.
פרט למקרים אלו בית משפט יקבע שיש להפקיד את הפיצוי בתכנית חסכון על שם הילד עד הגיעו לגיל 18.

אם חס וחלילה ילדכם נפגע בתאונת דרכים קשה צרו עמנו קשר ונסייע לכם.
צרו עמנו קשר בטלפון 03-6952017 או השאירו פרטים בטופס צור קשר.

דילוג לתוכן