הסכם שכר טרחה
עורך דין יואב רונקין
תביעות רבות מוגשות ע"י לקוחות נגד עורכי דין ותביעות של עורכי דין נגד לקוחות מוגשות סביב נושא שכר הטרחה. הסיבה לכך נעוצה במס' גורמים: במקרים רבים, בעת חתימת הסכם שכר הטרחה, הלקוח נמצא בעמדת נחיתות. הלקוח אינו יודע מה סיכויי ההליך המשפטי, כמות העבודה המשפטית הנדרשת, תקופת המשכות ההליכים המשפטים, השלב בו יסתיימו ההליכים, השכר המקובל בשוק ועוד. לעיתם הסכם שכר הטרחה אינו מסדיר מקרים רבים אשר עלולים לקרות במהלך הטיפול המשפטי כגון הפסקת הייצוג, הצורך בפניה לערכאות או הגשת ערעור, קושי בגביית הכספים לאחר הזכייה וכיוצ"ב.
במאמר זה ננסה לגעת במספר בעיות נפוצות אשר מתעוררות בקשר לנושא הסכם שכר הטרחה.
מה קורה שאין הסכם שכר טרחה ?
כאשר לא נחתם הסכם שכר טרחה ומי מהצדדים אינו יכול להוכיח על איזה שכר טרחה הוסכם על-פי רוב יפסוק בית המשפט לעורך הדין שכר טרחה ראוי על-פי הערכתו של בית המשפט. שכר טרחה ראוי יש להוכיח באמצעות חוות דעת מומחה. בקביעת מהו השכר הראוי ישקול בית המשפט את השיקולים כדלקמן:
1. מה הנוהג הקיים באותו תחום (למשל בתביעות נזיקין נהוג לגבות שכר טרחה של 15% עד 20% מהסכום שמשולם ללקוח בסוף ההליך).
2. כמה שעות עבודה עבד עורך הדין על התיק.
3. האם היה על עורך הדין להתמודד עם בעיות מיוחדות.
4. מה היה גודלו של התיק.
5. האם דרישת עורך הדין הנה סבירה.
יצוין כי בתיקים גדולים שכר הטרחה אשר ידרוש עורך הדין יכול להגיע לעשרות ומאות אלפים. הלקוח חייב לוודא כי הוא מקבל לידיו הסכם שכר טרחה חתום, ברור ואשר לוקח בחשבון תרחישים שונים אשר יכולים להתרחש במהלך ניהול התיק.
על מה להקפיד בעת בדיקת הסכם שכר טרחה:
בטרם הלקוח חותם על הסכם שכר טרחה נמליץ לשים לב כי ההסכם כולל את הנושאים כדלקמן:
בראש ובראשונה על הלקוח לבחון את אופן תגמול עורך הדין. ישנן מס' שיטות לקביעת אופן שכר הטרחה: לפי שעות עבודה, סכום כולל, תשלום לפי שלבים בתיק, תשלום לפי אחוז מהסכום שמשולם, ועוד.
לכל שיטה יש את היתרוונת והחסרונות שלה ויש לשקול ואף להתייעץ לגבי אופן ההתקשרות. מאחר ובדרך כלל ללקוח חסר מידע בדבר תקופת הטיפול המשפטי אשר תידרש, סיכויי ההלצחה בתיק, מהו השכר המקובל, וכיוצ"ב, מוטב להתייעץ עם מס' עורכי דין (במיוחד בתיקים גדולים) בטרם חתימה על ההסכם.
כמו כן, יש לתת דגש כי הסכם שכר הטרחה יכלול את הנקודות כדלקמן:
1. מהות הטיפול המשפטי. בחלק מהמקרים הטיפול המשפטי גורר טיפול בנושאים נוספים. ככל שהסכם שכר הטרחה אינו מסדיר את הנושאים הנוספים יש לדאוג כי ייחתם הסכם נוסף.
2. הפסקת הייצוג במהלך הטיפול. מומלץ להסדיר מה קורה אם עורך הדין מתפטר או מפוטר מייצוג במהלך הטיפול.
3. ערכאות הטיפול. יש להסדיר האם שכר הטרחה הנו עבור טיפול משפטי רק בערכאה הראשונה או שמא גם בערכאות הערעור.
4. לבקש מעורך הדין להצהיר כי יש בידיו ביטוח אחריות בתוקף (ואף להציגו).
5. במקרה ושכר הטרחה משולם על בסיס הצלחה לוודא שכתוב כי שכר הטרחה ישולם מכל סכום שישולם בפועל ללקוח ולא רק מסכום שייפסק ע"י בית משפט.
6. לשים לב שבהסכם כתוב ששכר הטרחה אשר נפסק ללקוח ע"י בית המשפט או שמוסכם בפשרה שייך לקוח ולא לעורך הדין. אם אין התייחסות לשכר הטרחה אשר נפסק, בהתאם לפסיקת בתי המשפט שכר הטרחה שייך ללקוח ולא לעורך הדין.
כמובן שעל הלקוח לשמור עותק של הסכם שכר הטרחה, וכן מומלץ לשמור על עותקים של המסמכים אשר נמסרים לעורך הדין לצורך ניהול התביעה.
נשמח לעמוד לרשותכם בכל שאלה בטל' 03-6952017.
אני מזמין אתכם ליצור עימנו קשר עוד היום
ונשמח לעמוד לרשותכם