חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

03-6952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

ביטוח תלמידים

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

כלל ילדי ישראל מבוטחים בביטוח תלמידים. אם ילדיכם נפגע בתאונה אתם זכאים לפיצוי גם אם התאונה לא ארעה בבית הספר. לעו"ד יואב רונקין ניסיון של 20 שנה בתביעות ביטוח. צרו עמנו קשר להתייעצות ראשונית 03-6952017.

מהו ביטוח תלמידים

ביטוח תלמידים הוא ביטוח תאונות אישיות לתלמידים אשר מעניק כיסוי ביטוחי מפני תאונה שארעה לתלמיד. הביטוח מכסה תאונה שמתרחשת בכל הארץ, בכל שעות היממה, הן במסגרת כתלי בית הספר והן מחוץ לבית הספר. נדגיש, ביטוח תאונות תלמידים מכסה נזק מתאונה שנגרם גם ללא קשר לבית הספר.

מי מבוטח בביטוח תלמידים

כל מי שחל עליו חוק חינוך חובה מבוטח בביטוח תלמידים. כלומר ילדים מגיל 3 ועד גיל 18. כמו כן, הביטוח מכסה הורים אשר נטלו חלק בהתנדבות בפעילות בית הספר ונפגעו בתאונה.

מה הביטוח מכסה

הביטוח מכסה מקרה של פטירה עקב תאונה (פיצוי של כ- 150,000 ₪), נכות מלאה מתאונה (פיצוי של כ- 400,000 ₪), נכות חלקית קבועה, נכות זמנית (כ- 210 ₪ ליום), החזר הוצאות רפואיות והוצאות חילוץ. הביטוח אף מורחב לכסות תאונות שארעו בחו"ל במסגרת פעילות בית ספרית.

כיצד מחושב הפיצוי בנכות חלקית קבועה וזמנית

נכות חלקית קבועה הנה נכות שנגרמה לצמיתות הפחותה מנכות של 100%. בנכות מלאה של 100% הנפגע יקבל פיצוי של כ- 400,000 ₪. בנכות חלקית קבועה יקבל התלמיד פיצוי לפי אחוזי הנכות שייקבעו לו. למשל אם לתלמיד נותרה נכות של 15% הוא יקבל פיצוי של 60,000 ₪.
נכות זמנית מעניקה פיצוי לכל יום שבו התלמיד מרותק לבית או למוסד רפואי ונעדר מהלימודים (או היה נעדר אם התאונה ארעה בזמן החופש). תנאי לתשלום הנו שלנפגע תהיה נכות זמנית של לפחות 55 ימים. במקרה זה יבוצע תשלום של כ- 210 ₪ ליום אך עד מגבלת של 6 חודשים. לגבי הימים שבהם היה התלמיד מאושפז בבית חולים הוא זכאי לתוספת של 50% מסכום הביטוח הבסיסי.
נכות שעד 5% ונכות אסתטית (צלקות שלא גורמות למגבלה תפקודית) אינן מזכות בפיצוי. באישור וועדת חריגים ניתן לקבל פיצוי עבור נכות אסתטית.

מה מוחרג בביטוח ילדים

לא ישולם פיצוי אם הנכות נגרמה בתאונת דרכים (למעט תאונת דרכים בחו"ל במסגרת פעילות בית הספר). כמו כן, אין כיסוי לנכות שנגרמה עקב רשלנות רפואית.

לתבוע גורמים נוספים

קבלת הפיצוי במסגרת ביטוח תאונות אישיות לתלמידים אינה מונעת הגשת תביעה נגד גורמים אחרים. כמו כן, לא יקזזו מהפיצוי שתקבלו את תגמולי הביטוח. למשל אם התאונה אירעה בבית הספר עקב רשלנות של הגורם החינוכי ניתן להגיש תביעה גם נגד בית הספר ולקבל פיצוי כפול.

להלן טבלה המסכמת את ההבדלים בין תביעה נגד בית הספר לבין תביעת ביטוח ילדים:

 ביטוח תלמידיםתביעה נגד בית הספר
הפיצוי:מוגבל לסכומים הנקובים בפוליסה.אינם מוגבלים, נקבעים לפי הנזקים שנגרמו.
הוכחת אחריות או רשלנות:לא רלוונטי, מספיק שנגרמה תאונה.יש להוכיח רשלנות של המוסד החינוכי.
סוגי הפיצוי:פיצוי בעיקר לנכות.נכות, כאב וסבל, אובדן השתכרות לעתיד, עזרת צד ג' ותרופות.
התיישנות:3 שנים מיום שהילד הפך לבגיר.7 שנים מיום שהילד הפך לבגיר.

התיישנות תביעת ביטוח תלמידים

ההתיישנות בביטוח תלמידים הנה של 3 שנים אך מתחילים לספור את 3 השנים מיום שהילד הופך לבגיר – החל מגיל 18. כלומר התביעה תתיישן כאשר הילד יגיע לגיל 21. יצוין שרק הגשת תביעה לבית משפט עוצרת את ההתיישנות. התכתבות עם חברת הביטוח אינה עוצרת את ההתיישנות.
בכל מקרה אנו ממליצים לא להמתין יותר מידי זמן ולפנות לעורך דין ביטוח ילדים על מנת שיסייע לכם זמן קצר לאחר התאונה.

הילד נפגע בתאונה, היעזרו בעורך דין ביטוח תלמידים

אם הילד שלכם נפגע בתאונה אנו ממליצים לבצע את הפעולות כדלקמן.

  • פנו לעורך דין ביטוח תלמידים והתייעצו עמו. לעיתים ניתן לקבל פיצוי ממספר מקורות. נוכל לייעץ לכם את מי ניתן לתבוע במקרה של תאונה וכיצד לקבל את הפיצוי הגבוה ביותר. נדריך אתכם אלו פעולות ניתן לבצע בכדי להגדיל את אחוזי הנכות.
  • יש לבדוק היכן בוצע ביטוח התלמידים במוסד החינוכי. ניתן לאתר את זהות המבטח בפניה לאחראי על הביטוחים באתר של החברה למשק וכלכלה.
  • יש לבחון האם כדאי לבדוק את הילד ע"י רופא מומחה על מנת שייתן חוות דעת לגבי הנכות שנותרה לילד.
  • לאחר מכן ניתן למלא טופס תביעה ולהגישו לחברת הביטוח.

איך מגישים תביעה לביטוח תלמידים או ביטוח ילדים

לתביעה שמגישים לחברת הביטוח יש לצרף את הטפסים כדלקמן:

  • טופס תביעה ביטוח תלמידים.
  • אישור לימודים מהמוסד החינוכי שבו הילד למד ואישור היעדרות של התלמיד מבית הספר.
  • ויתור על סודיות רפואית.
  • צילום תעודת זהות של התובע ואם הוא קטין צילום ת.ז. של שני הוריו כולל הספח.
  • מסמכים רפואיים מיום התאונה.

האם ניתן לערער על החלטת חברת הביטוח

אם הפיצוי שחברת הביטוח אינו מספק אתכם ניתן להגיש ערר לוועדת חריגים או להגיש תביעה לבית המשפט.
וועדת חריגים אשר מורכבת מנציג של חברת הביטוח, נציגים של משרד החינוך, החברה למשק וכלכלה ונציגות ההורים מתכנסת מעת לעת. ניתן להגיש ערר בנושאים הבאים והוועדה רשאית לקבוע כדלקמן.
להגדיל את הפיצוי עבור נכות חלקית קבועה עד ל 15%.
לקבוע שנכות אסתטית תזכה בפיצוי.
להורות על מינוי מומחה נוסף לצורך בדיקת נכות התלמיד ולקבוע איזו חוות דעת לקבל.

תביעה לבית משפט ביטוח תלמידים

אם חברת הביטוח דחתה את התביעה או קבעה נכות נמוכה מידי ניתן להגיש תביעה לבית המשפט השלום. אם אתם רוצים לערער על גובה הנכות שנקבעה יש לצרף חוות דעת של מומחה רפואי בתחום הפגיעה הרלוונטי. אנו עובדים עם מיטב המומחים הרפואיים.
סיכום ייצוג ביטוח תלמידים.

חקיקהחוק ביטוח תלמידים

אם חס וחלילה ילדכם נפגע בתאונה ככל הנראה שאתם זכאים לפיצויים. יתכן שניתן לקבל פיצוי ממספר גורמים. פנו אלינו להתייעצות ונסביר לכם על התהליך ואיך לקבל את הפיצוי המירבי.
להתייעצות צרו עמנו קשר בטלפון 03-6952017 או השאירו פרטים בטופס צור קשר.

עורך דין ביטוח תלמידים
דילוג לתוכן