חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

03-6952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

תאונת דרכים אופנוע

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

תאונת דרכים לרוכב אופנוע עלולה לגרום לנזקי גוף משמעותיים לרוכב.  רוכב האופנוע מוגן פחות מנהג רכב ולכן לעיתים הפציעה קשה יותר. אופן ניהול התביעה זהה לרוב לניהול תביעת תאונת דרכים של רכב. במאמר זה נדון בנקודות המיוחדות לתאונת דרכים לרוכב אופנוע וכיצד לקבל פיצוי מירבי. כמו כן נסביר האם ניתן לקבל פיצוי כאשר מתרחשת תאונת דרכים באופנוע ללא ביטוח.

תוכן עניינים

תאונת דרכים של רוכב אופנוע 

מתי ניתן לקבל פיצוי מביטוח החובה ? עברתם תאונת דרכים בעת רכיבה על אופנוע. אפ יש לכם ביטוח חובה ורישיון נהיגה בתוקף אתם זכאים לפיצוי. אין משמעות לשאלה מי אשם בתאונה.

באלו מקרים יש משמעות לשאלה מי אשם בתאונה ?

רוכבים רבים נוהגים ללא ביטוח חובה לאופנוע. יתכן שהדבר נובע מעלות הביטוח וחבל. האם ניתן לקבל פיצוי בתאונת אופנוע ללא ביטוח ? במקרים הבאים ניתן לקבל פיצוי.

הנפגע הנו בעל האופנוע או קטנוע ללא הביטוח והוא נפגע מכלי רכב מבוטח אחר. אם הנהג של כלי הרכב האחר הוא האשם בתאונה ניתן לקבל פיצוי. במקרה זה נהג האופנוע יתבע בתביעה נזיקית את נהג כלי הרכב ואת חברת הביטוח שביטחה אותו בביטוח חובה. התביעה תוגש כתביעה נזיקין ויש לצרף אליה חוות דעת מומחה להוכחת הנכות הרפואית שנגרמה לרוכב האופנוע. למידע נוסף ראה חישוב הפיצויים.

אם הנהג אינו בעל האופנוע והוא נהג באופנוע ללא ביטוח הוא יכול לתבוע את קרנית. קרנית הנה גוף אשר נועד לפצות בתנאים מסויימים אנשים שנפגעו מרכב חסר ביטוח. כך למשל יתכן שהאופנוע סופק לנהג על-ידי מעביד או חבר ורוכב האופנוע לא ידע שאין ביטוח. רוכב האופנוע יכול לתבוע את קרנית. התביעה תתנהל כמו שמנהלים תביעה כנגד חברת ביטוח. למידע נוסף ראה תביעה נגד קרנית, תאונה ללא ביטוח.

כאשר הנפגע הורכב על אופנוע ללא ביטוח חובה והוא אינו בעל האופנוע הוא יכול לתבוע את קרנית. קרנית תגיש תביעה נגד הנהג ונגד בעל האופנוע.

אם התאונה ארעה בדרך לעבודה, במהלכה או מהעבודה הביתה ניתן לתבוע את ביטוח לאומי. ראו תאונת דרכים בדרך לעבודה.

תאונת דרכים אופנוע

פיצויים עקב תאונת דרכים של רוכב אופנוע

גובה הפיצוי לרוכב אופנוע המבוטח בביטוח חובה נקבע לפי מס' פרמטרים:

  • סוג וחומרת הפגיעות הגופניות.
  • הנכות הרפואית שנקבעה לנפגע.
  • גיל הנפגע.
  • השכר שהרוויח הנפגע לפני התאונה.
  • שכרו של הנפגע לאחר התאונה.

כאשר מדובר בתאונת דרכים שאינה תאונת עבודה על עורך דין תאונות דרכים להגיש יחד עם התביעה בקשה למינוי מומחים רפואיים. יש לצרף מסמכים רפואיים רלוונטיים הנוגעים לתחום הרפואי שבו מבקשים למנות. למשל רוכב אופנוע שסובל עקב התאונה מכאבי ראש ומחרדה יבקש למנות נוירולוג ופסיכיאטר.

אם מדובר בתאונת דרכים שהנה גם תאונת עבודה ניתן להגיש קודם תביעה לביטוח לאומי. הנכות שתיקבע בוועדות הרפואיות של הביטוח הלאומי תחייב גם בתביעה כנגד הביטוח החובה. למרות שבמקרים מסוימים ניתן לבקש לסתור נכות זאת ע"י מינוי מומחים רפואיים.

חוות דעת המומחים

המומחים יבדקו את הנפגע ויעיינו במסמכים הרפואיים שלו. לאחר מכן הם יתנו חוות דעת לגבי הנכות הזמנית והקבועה שנותרה לנפגע עקב התאונה. המומחים יכולים גם לייחס חלק מהנכות למצב רפואי קודם אם נהג האופנוע נפגע בעבר באותו איבר.

עורכי הדין רשאים לשלוח למומחה שאלות הבהרה ולאחר מכן אף לחקור אותם בבית משפט.

הפיצוי בתאונות אופנועים

לאחר קבלת חוות הדעת עורכי הדין יגישו לבית המשפט תחשיב נזק. תחשיב נזק הוא מסמך משפטי בו כל צד טוען באשר לגובה הפיצוי שלטענתו יש לשלם לנפגע. התחשיב מבוסס על הנכות הרפואית שנקבעה על-ידי המומחה ועל נסיבותיו האישיות של הנפגע.

למשל, רוכב אופנוע בין 25 עובד במוסך שהרוויח לפני התאונה 15,000 ש"ח. לרוכב נקבעה נכות רפואית אורטופדית של 15%. נניח שעקב התאונה ניתנו לעובד 60 ימי מחלה. עורך הדין יכול לטעון שהנפגע זכאי לפיצויים כדלקמן (מדובר בהמחשה כללית מבלי להכנס לדקויות) :

  • פיצוי של הפסד 60 ימי עבודה.
  • אובדן השתכרות לעתיד: 15% מהשכר שהרוויח (15,000 ש"ח) כלומר הפסד של 2,250 ש"ח בחודש. סכום זה נכפיל במס' החודשים שנותרו לנפגע עד שיגיע לגיל פרישה (67), תוך היוון הסכום. רכיב זה הנו המשעותי ויכול לעיתים להגיע למאות אלפי שקלים ואף יותר מכך.
  • הוצאות רפואיות: ההוצאות שהנפגע נדרש להוציא ויצטרך להוציא כל חייו עקב תאונת הדרכים. למשל, פיזיותרפיה, טיפולים פסיכולוגים, קנאביס רפואי, הוצאות נסיעה לטיפולים, תרופות וכיוצ"ב.
  • עזרת צד ג': סיוע של בני משפחה וגורמים מקצועיים בביצוע מטלות שהנפגע אינו יכול עוד לבצע.
  • בפציעות קשות: שיקום והתאמת ביתו למבצו הרפואי. למשל, הרחבת דלתות שיתאימו לכסא גלגלים, רכישת רכב מיוחד, החלפת דירה וכיוצ"ב.
  • אם מדובר בתאונה קשה במיוחד לעיתים הנפגע זכאי לפיצוי עבור הוצאות סיעוד.
  • פיצוי בגין כאב וסבל.

נרחיב מעט על כאב וסבל.

תאונת דרכים אופנוע – כאב וסבל

הפיצוי עבור כאב וסבל במקרה של תביעת ביטוח חובה עקב תאונת אופנוע קבוע בחוק. הפיצוי המקסימאלי הנו 175,000 ש"ח והוא נקבע לפי אחוזי הנכות שנקבעו לרוכב, ימי האשפוז שלו וגילו. במקרה שהבאנו נהג האופנוע יקבל פיצוי של 26,250 ש"ח עבור כאב וסבל.

פוליסה עם השתתפות עצמית

קיימות פוליסות ביטוח חובה לאופנועים שבהן יש השתתפות עצמית. המשמעות היא שבמקרה של תאונת דרכים נהג האופנוע לא יקבל פיצוי עבור כאב וסבל עד לסך של 25,000 ₪ וכן לא יקבל פיצוי עבור 7 ימי עבודה ראשונים שבהם לא עבד בעקבות התאונה.

נפגעתי בתאונת אופנוע מה לעשות ?

  1. יש לקבל טיפול רפואי כמה שיותר מהר.
  2. אם ניתן יש לצלם את זירת התאונה ולרשום פרטי עדים.
  3. לוודא שיש ביטוח חובה.
  4. בהמשך לפנות למשטרה עם אישור רפואי שבו מצוין שעברתם תאונה ופרטי המעורבים. לבקש אישור משטרה על התאונה.
  5. לאסוף חומר רפואי, צילומים, בדיקות וקבלות.
  6. להתייעץ עם עורך דין תאונת אופנוע איך לקבל את הפיצוי המקסימאלי.
  7. אם לאופנוע לא היה ביטוח חובה בתוקף חשבו שתנסו להשיג ראיות שיוכיחו את אשמת הנהג השני.

אם חס וחלילה נפגעתם בתאונה אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר, עורך דין תאונת אופנוע, ולקבל ייעוץ מקצועי.

ניתן להתקשר אלינו בטלפון 03-6952017, או בטופס צור קשר.

דילוג לתוכן