חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

03-6952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

שאלות ותשובות תאונות דרכים

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

להלן שאלות ותשובות נפוצות בנושא תאונות דרכים. השאלות והתשובות עוסקות בתביעות פיצויים לנפגעי תאונות דרכים ולא בנזקי רכוש לרכב.

שאלות ותשובות תאונות דרכים

תוכן עניינים

 

אני אשם בתאונה, האם לא אהיה זכאי לפיצוי ?

כאשר מתרחשת תאונת דרכים והרכב מבוטח בביטוח חובה, אין משמעות או חשיבות למי אשם בתאונה. די שהייתם מעורבים בתאונת דרכים ונגרם לכם נזק גופני בכדי שתהיו זכאים לפיצוי מביטוח החובה של הרכב שבו נהגתם.

האם אפשר לתבוע את הביטוח של הרכב השני ?

לא. הנהג והנוסעים יכולים לתבוע רק את ביטוח החובה של הרכב שבו נסעו. חריג לכך הוא שאין לרכב שבו נסעו ביטוח חובה או שלנהג אין רישיון נהיגה. במקרה כזה הנהג יכול לתבוע את ביטוח הרכב של הרכב השני אך הוא יקבל פיצוי רק אם נהג הרכב השני אשם בתאונה. הנוסעים במקרה כזה יכולים לתבוע רק את קרנית.

נהגתי באופנוע או ברכב ללא ביטוח חובה, האם אני יכול לתבוע את קרנית ?

אם האופנוע או הרכב בבעלותך לא תוכל לתבוע את קרנית. האם הרכב או האופנוע בבעלות המעסיק או של מישהו אחר ולא ידעת שאין ביטוח חובה (ולא היית אמור לדעת) אז תוכל לתבוע את קרנית. קרנית תשלם לך ותגיש תביעה נגד בעל הרכב.

האם צריך חוות דעת רפואית לצורך הגשת התביעה ?

לא. בתביעות תאונות דרכים בית משפט ימנה מומחה רפואי מטעמו לצורך קביעת הנכות. אם התאונה הנה גם תאונת עבודה ועמדתם בפני וועדה רפואית של הביטוח הלאומי, קביעת הנכות על-ידי הוועדה תחייב גם בתביעת בית המשפט ולא ימונה מומחה. בנסיבות מסוימות ניתן לבקש לסתור את קביעת הוועדה הרפואית ולבקש מינוי מומחה.

מה לעשות אם אין לי איך להתפרנס עקב התאונה ?

ניתן להגיש לחברת הביטוח בקשה לקבל תשלום תכוף על חשבון הפיצוי הסופי. אם חברת הביטוח מסרבת ניתן להגיש בקשה לבית המשפט ולחייב אותה בתשלום. הליך זה נפוץ בעיקר בתאונות קשות שבהן ברור שלנפגע נגרמה נכות קשה ושנגרמו לו הפסדי שכר.

שאלות ותשובות תאונות דרכים

אלו מסמכים צריך בשביל להגיש תביעה ?

יש צורך באישור משטרה, תעודת ביטוח, עותק רישיון נהיגה, ומסמכים רפואיים. מומלץ גם להגיש לעורך הדין תלושי שכר במשך 12 חודשים לפני ולאחר התאונה.

מתי כדאי לפנות לחברת הביטוח ?

אם מדובר בתאונה קלה ולא נגרמו נזקי גוף קשים מומלץ לפנות לחברת הביטוח כ- 3 חודשים לאחר התאונה. אם מדובר בתאונת קשה התייעצו עם עורך דין. במקרה של תאונה קשה בדרך כלל תוגש תביעה לבית המשפט. את התביעה יש להגיש לאחר שנזקי הגוף התגבשו והתייצבו. לרוב כשנה לאחר תאונת דרכים.

עד מתי ניתן להגיש תביעה נגד ביטוח החובה ?

יש להגיש את התביעה לבית משפט עד 7 שנים לאחר התאונה. לאחר מכן התביעה תתיישן ולא תהיו זכאים לפיצוי. במקרה של קטין מונים את 7 השנים מגיל 18 כך שיש להגיש את התביעה עד גיל 25. מומלץ מאוד לא להמתין הרבה זמן עם הגשת התביעה שכן זה עלול לפגוע בתביעה. ככלל, אם נזקי הגוף התגבשו, הזמן האופטימלי להגשת התביעה הוא שנה לאחר התאונה.

מהו שכר הטרחה המקובל בתביעת תאונת דרכים ?

שכר הטרחה של עורכי דין בתאונות דרכים קבוע בחוק. השכר הוא 8% + מע"מ מסכום הפיצוי שתקבלו אם התיק מסתיים בפשרה לפני הגשת תביעה, 11% + מע"מ אם התיק יסתיים בפשרה לאחר הגשת תביעה, או 13% +מע"מ בפסק דין. בית משפט מוסיף את שכר הטרחה לפיצוי.

איך אדע מה גובה הפיצוי שמגיע לי ?

לא תמיד ניתן לדעת מה גובה הפיצוי שתקבל אך לעיתים ניתן להעריך. גובה הפיצוי ייקבע לפי הנכות הרפואית שנותרה לך, השכר שהרווחת לפני התאונה ולאחריה, גילך, סוג העבודה שביצעת, ימי האשפוז בבית החולים, ההוצאות שנגרמו לך עקב התאונה ועוד.

באיזה עורך דין כדאי לבחור ?

מומלץ כמובן לבחור בעורך דין תאונות דרכים. בדוק באתר שלו ובמאגרים האם הוא זכה בפסקי דין של תאונות דרכים, האם יש עליו המלצות, ונסה להתרשם מעורך הדין בפגישה אישית.

כמה זמן ייקח עד שאקבל את הפיצוי ?

כאשר מדובר בתאונות עם פגיעה קלה תקבל את הפיצוי לרוב תוך מס' חודשים. בפגיעות קשות כאשר מוגשת תביעה לבית משפט לרוב התיק מסתיים בתקופה שבין שנה ל- 3 שנים.

אם נפגעתם בתאונת דרכים ואתם זקוקים סיוע צרו עמנו קשר בטלפון 03-6952017 או השאירו פרטים בטופס – צור קשר.

דילוג לתוכן