חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

03-6952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

רשלנות רפואית בחדר מיון

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

חדר המיון הוא המחלקה המרכזית בכל בית חולים. תפקידה להעניק מענה ראשוני למטופלים עבור בעיה הרפואית ממנה הם סובלים הדורשת טיפול חירום. לעיתים חדר המיון מבצע הפניה למען המשך קבלת טיפול במחלקות הרלוונטיות לכך. כאשר קיימת סטייה מסטנדרט ההתנהלות הרפואית המקובלת, נוצרת עילה לתביעה בגין רשלנות רפואית. במידה ואתם מתלבטים כיצד לנהוג, הכתבה הבאה נועדה עבורכם.

תוכן עניינים

רשלנות רפואית בטיפול בחדר מיון

טעויות במיון חולים עלולות לעלות בנזקים כבדים לחולים, בין אם מדובר במוקד לרפואה דחופה או בחדר מיון בבית החולים. חשוב לציין שלא פעם כתוצאה מעומס גדול ומחסור בכוח אדם הטיפול שניתן בחדר המיון לא תואם למרבה הצער את סטנדרט הטיפול הסביר, ומהסיבה הזו מוגשות לבתי המשפט לא מעט תביעות בגין רשלנות רפואית.

מה נחשב לרשלנות רפואית בחדר מיון?

מקרים בהם הצוות הרפואי המטפל נוהג בניגוד לנהלי חדר המיון עלולים להיחשב בתור רשלנות רפואית. למשל, אי זיהוי מצבי חירום בהם שוהים המטופלים, אי ביצוע בדיקות שחובה לבצע אותן, פענוח לא מדויק של בדיקות שעלול להוביל לאבחון לא נכון, שחרור מוקדם מידי של המטופלים, השתהות בביצוע הטיפול ועוד.

מקרים נוספים של רשלנות רפואית בחדר מיון

נוסף למקרים המוזכרים למעלה, גם אי ביצוע רישום רפואי כנדרש או אי הסכמה מדעת לטיפול עלולים להיחשב בתור רשלנות רפואית. בחדר המיון לא כל הרופאים המאבחנים הם מומחים בכל תחומי הרפואה, אולם חלה עליהם אחריות גדולה לבצע אבחון נכון ככל הניתן, אשר כולל זיהוי סיכונים פוטנציאליים.

במצבים בהם מדובר בסיכון מידי וברור על הצוות הרפואי לנהוג ביתר זהירות גם בנוגע להחלטות הרפואיות – האם לשחרר את המטופל או להעבירו להמשך טיפול במחלקה אחרת בבית החולים – וגם באופי הטיפול.

רשלנות רפואית בחדר מיון

מהו חדר מיון?

חדר המיון הוא למעשה המחלקה אשר אחראית על מתן טיפול ראשוני והפניית המטופלים למחלקות הרלוונטיות בבית החולים. לאחר הגעת המטופל לחדר המיון עליו להמתין לרופא שישאל אותו לגבי הרקע הרפואי שלו – כולל מחלות קיימות, מרשמים קבועים ועוד – תסמינים וכיוצא בזה. כמו כן, הרופא יבדוק דופק ולחץ דם, ובמידה והיה מכתב הפנייה – יקרא גם אותו.

בהמשך למצב המטופל ותלונותיו, הרופא במיון יחליט כיצד לנהוג – האם לבצע בדיקות רפואיות שונות בחדר המיון, האם כבר בשלב הזה להפנות את המטופל אל מחלקה ספציפית או האם בכלל לשחררו הביתה. כמובן, אל המיון מגיעים גם מטופלים רבים בעלי מצבי חירום רפואיים, אשר דורשים טיפול מידי.

הצוות הרפואי בחדר המיון

מוקדים לרפואה דחופה ומחלקות לרפואה דחופה בבתי החולים השונים מטפלים מידי יום במגוון רחב של מטופלים, אשר מגיעים ממגוון רחב של סיבות שונות. חלק מהמטופלים מופנים לחדר המיון על ידי רופאי קופות החולים בעקבות צורך בבדיקה דחופה, חלק מובהלים על ידי אמבולנס, וחלק מגיעים על דעת עצמם.
לרוב הצוותים הרפואיים של המיון או המוקד לרפואה דחופה הם הראשונים בשרשרת הטיפול בחולים, ועל כן מקבלים את אבחנת המחלה והתלונות ישירות מהחולים, מתרשמים מהתסמינים שהחולים מציגים, מתייעצים עם רופאים מומחים וממיינים את החולים בהמשך לכל אלה לאשפוז או שחרור בשילוב כל ההנחיות הרפואיות הרלוונטיות.

כיצד ניתן למנוע רשלנות רפואית בחדר מיון ?

אבחונים רפואיים מאוחרים או שגויים אשר ניתנים לאדם בחדר המיון עלולים בהחלט להוביל לסיבוכים רפואיים קשים אשר יכולים להוביל להחמרה ואפילו במוות. בכל רגע נתון הצוותים הרפואיים והרופאים בראשם מוכרחים לפעול מתוך שיקול דעת מקצועי ביותר ולהיצמד לנהלים המחמירים. כמו כן, על הצוות להיות מוסמך ומקצועי. חייהם של המטופלים נמצאים בסכנה תחת ידיו של צוות אשר לוקה בחוסר מיומנות.

על תהליך התביעה בגין רשלנות רפואית בחדר מיון

כדי להוכיח רשלנות רפואית בחדר המיון יש להוכיח תחילה שהטיפול שקיבל הפונה היה רשלני. בשלב הבא יש להוכיח את דבר ומידת הנזק אשר נגרם למטופל כתוצאה מההתנהלות הלקויה של הצוות הרפואי. כלומר יש להוכיח גם את הקשר בין הנזק שנגרם לבין הרשלנות הרפואית שגרמה למטופל.

מהסיבה הזו, על מנת לתקף את התביעה, יש לצרף לכתב התביעה חוות דעת רפואית מצד גורם מומחה. על הגורם המומחה להיות מהתחום בו התרחשה לכאורה הרשלנות הרפואית. כמו כן, יש לכלול רשומות אשר מתייחסות לביקור בחדר המיון אשר כוללות את חוות דעתו של הרופא הבודק.

האם אכן התקיימה רשלנות רפואית ?

האסמכתאות למיניהן נבדקות בעת הדיון המשפטי, ובו נבחנות דקויות יסוד באופן מעמיק. יש לציין שלא כל מקרה של נזק לאחר ביקור בחדר מיון מקורו בהכרח ברשלנות רפואית שהתרחשה במהלכו, מכיוון שכמו בכל מקצוע אחר, גם רופאים מבצעים לעיתים טעויות.

לכן, לא כל טיפול רפואי שנכשל או שמקורו באבחנה מאוחרת מעיד ונחשב כרשלנות רפואית. בכל מקרה, כמובן שעל הרופא הבודק להפגין שליטה מקיפה ונרחבת במגוון מקרים, ובעיקר לדעת מתי יש צורך קריטי להפנות את מטופליו להמשך טיפולים ובדיקות.

לסיכום

כאמור, רשלנות רפואית בחדר המיון עלולה להתבטא במגוון אופנים שונים, למשל – אי זיהוי מצב חירום רפואי אשר דורש טיפול דחוף ומיידי ללא דיחוי, פענוח שגוי של בדיקות אשר עלול להוביל גם לאבחון לא נכון, בדיקות חיוניות שאינן מבוצעות, חוסר ניהול רשומות רפואיות או אי דיוק בהן, שחרור מוקדם מידי של המטופל לביתו ועוד.

במידה וחוויתם טיפול לקוי בחדר המיון וודאי במידה וספגתם פגיעה כתוצאה מהביקור בו, בשום פנים ואופן אל תהססו לבחון את זכותכם המוצדקת להגיש תביעה בגין רשלנות רפואית בחדר המיון. במקרים כאלה מתבקש לפנות לעורכי דין מומחים אשר עוסקים ברשלנות רפואית בחדר מיון אשר ייעצו לכם באשר למיצוי הזכויות שלכן, וזכייה בפיצויים כספיים.

להתייעצות ראשונית צרו עמנו קשר בטלפון 03-6952017

מאמרים נוספים בנושא
דילוג לתוכן