חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

לייעוץ ראשוני חייגו עכשיו

036952017

חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

נפילה או החלקה במדרגות

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

מתי ניתן לקבל פיצוי עקב נפילה במדרגות ? איך נקבע את גובה הפיצוי ? לא כל תאונה מקנה לנפגע פיצוי כספי. על מנת לקבל פיצוי יש להצביע על הגורם האחראי לתאונה וכן להוכיח שהוא התרשל. במאמר זה נסביר מתי תהיו זכאים לפיצוי עקב נפילה או החלקה במדרגות.

מה לעשות לאחר נפילה או החלקה במדרגות ?

לאחר נפילה או החלקה במדרגות רצוי לצלם את המדרגות. צלמו את כל גרם המדרגות ואת המדרגה שבה החלקתם. אם קיים שבר במדרגה או שחיקה של פס מניעת ההחלקה תתמקדו גם בהם. רשמו את פרטי העדים לתאונה. פנו לבעל המקום ובקשו שימלא עבורכם דו"ח תאונה ובקשו לקבל עותק של הדו"ח. פנו לקבל טיפול רפואי והקפידו שבמסמכים הרפואיים יצוין שהחלקתם במדרגות. רשמו את פרטי העדים לתאונה.

בדיקת מי הבעלים או המחזיק של המדרגות

בשלב הבא יש לבדוק מי הוא בעל השטח או המחזיק ומנהל את השטח שבו היו מצויות המדרגות. למשל אם התאונה ארעה במדרגות בבניין מגורים נגיש תביעה נגד בעלי הדירות בבניין. על המדרגות בקניון אחראי בעלי הקניון וחברת הניהול. תאונה במדרגות בית ספר תגורר תביעה כנגד בעלי שטח בית הספר – העירייה, משרד החינוך או בעלי בית הספר.

רשלנות בגין נפילה במדרגות

בשלב הבא תצטרכו להוכיח שהנפילה במדרגות ארעה עקב רשלנות של מחזיק השטח ולא עקב רשלנותכם. רשלנות המחזיק יכולה לבוא לידי ביטוי במספר דרכים. למשל אם המדרגות היו חלקות ממים או מלכלוך. אם הם נבנו בניגוד לתקנות. במקרים מסוימים חוקי התכנון והבנייה מחייבים בנית מעקה אחיזה לצד המדרגות. התקנות מחייבות שגובה ואורך המדרגות יהיו בגודל מסוים. לעיתים, העדר או שחיקה של פסי מניעת החלקה יטילו אחריות על בעל המדרגות.

נפילה או החלקה במדרגות בבית ספר

קיימים מקרים בהם מוטלת על בעלי או מחזיק שטח המדרגות אחריות מוגברת. מדובר במקרים בהם יש נסיבות שעלולות להגדיל את הסיכון להתרחשות תאונה. מקומות בהם מצויים מספר גדול של ילדים, בגילים שונים, שעשויים גם לרוץ ולהשתולל. מקומות שבהם יש רטיבות כגון בריכות שחייה. באותם מקומות יש להקפיד יתרה על תקינות המדרגות. בבית ספר יש מקום לטענה שעל הצוות החינוכי לפעול ולמנוע השתוללות וריצה של הילדים במסדרונות ובמדרגות דבר העלול לגרום לתאונה.

נפילה או החלקה במדרגות

תאונה של נפילה במדרגות בבית ספר נידונה בפסק דין בת"א 60106-07-18 פלוני נ' בית הספר פלוני ואח'. באותו מקרה בית משפט פסק:

"באשר לגרם המדרגות – בדין הפנה התובע לתקנות התכנון והבניה (בקשה להיתר, תנאיו ואגרות), תש"ל- 1970. אלה קובעות בחלק ג', שעניינו "הגנה מפני נפילה", כי יש לנקוט אמצעים שונים, כמפורט שם, למניעת נפילה ולמניעת החלקה, "כגון חספוס פני השטח" ועוד (סע' 3.02). עוד נקבע כי ככלל יותקנו מאחזי יד בכל מקום שבו קיימת סכנת החלקה, כמפורט שם (סע' 3.03).
התובע הפנה בנוסף לחוזר מנכ"ל משרד החינוך- בטיחות (נספח ט' לראיותיו). בפרק 5.1-52 צוין בין היתר, כי מדרגות שהן חלק מדרך מילוט יתוכננו לפי תקנות התכנון והבניה דלעיל (סע' 6.2.1), וכי "בשלחי המדרגות יש להתקין פסים מונעי החלקה לאורך אף השלח. אם המדרגות עצמן בעלות דרגת התנגדות להחלקה…אין צורך בפסים אלה".
הנתבעת לא חלקה על תחולת האמור בתקנות או חוזר המנכ"ל לענייננו. משלא נסתרה טענת התובע בהקשר זה, מצאתי לקבוע כי ההוראות הנ"ל חייבו את הנתבעת במועד התאונה."

אשם תורם בגין נפילה במדרגות

קיימים מקרים שבהם בית משפט יפחית מסכום הפיצוי לנפגע אם התאונה ארעה גם עקב רשלנותו. הנחת הייסוד היא שהנפגע אמור להיזהר ו"להסתכל היכן הוא צועד". על-כן ייתכנו מקרים שבהם גם אם בעל המדרגות התרשל ייקבע אשם תורם מסוים לנפגע. יצוין שבמקרה של קטינים עד גיל 12 על-פי החוק לא ניתן להטיל עליהם אשם תורם.

הפיצוי לאחר נפילה במדרגות

עקרונות אופן קביעת הפיצוי בדיני הנזיקין הינם זהים. יש לבחון האם התאונה הותירה נכות ומה שיעור הנכות. לאחר מכן בית משפט יפסוק פיצוי על פי הכללים המקובלים. ניתן לקבל פיצוי עבור הפסדי שכר לעבר ולעתיד, כאב וסבל, הוצאות רפואיות, עזרת צד שלישי, הוצאות נסיעה ועוד. ראו במאמר הזה אופן קביעת וחישוב הפיצויים.

סיכום החלקה או נפילה במדרגות

נפילה במדרגות עלולה לגרום לנזקי גוף קשים. על מנת לקבל פיצוי יש להוכיח את רשלנות בעלי או מחזיק השטח שבו מצויות המדרגות. לאחר התאונה יש לצלם את המדרגות, את המפגע, ולרשום את פרטי העדים. אתם מוזמנים לפנות למשרדנו על מנת לבחון האם יש מקום להגשת תביעה.

לקבלת ייעוץ ראשוני אתם מוזמנים להתקשר לטלפון 03-6952017 או למלא טופס צור קשר.

דילוג לתוכן